maanantai 29. kesäkuuta 2015

Kissan ristiäiset.... ei vaan koiran syntymäpäivät

Pyry, Joenpenkan Peräkamaripoika Pyry Erni Einari Ensimmäinen (viralliselta nimeltään FI KVA-L FI JVA SE JVA Joenpenkan Aito-Artturi) täyttää tänään 8 vuotta. Pyry on omaa tuotantoa eli Joenpenkan A-pentueesta meille jäänyt rakas poika. Pentueesta on elossa enää Pyry ja Aaretti-veli Jämsässä, mutta muistelemme edelleenkin lämmöllä rakkaita Ania, Mauria, Aksua ja Akua, jotka joutuivat lähtemään täältä maailmasta aivan liian aikaisin.


Pyryn merkkipäivää ja Joenpenkan kennelin ensimmäisen pentueen syntymää juhlistimme jo eilen seljankukkajuomalla, voileipäkakulla ja marenkisella raparperitortulla.



Tekasin voikkarin niistä aineista, mitä sattui löytymään: valmiiksi siivutettua leipää, tuorejuustoa, ranskankermaa, palvikinkkua, kurkkusalaattia. Tein nyt kakun ensimmäistä kertaa puolipallon muotoon. Kun teen isompia kakkuja, teen nekin nurinperinpäin isoihin muovirasioihin - kakut on helppo kuljettaa, säilyttää ja ne tiukan kannen alla ne maustuvat hyvin. Hyvää tuli tästäkin ja voikkarihan maistuu aina!



Tein juhannuksena raparperistä mintun lehdillä maustettua hilloa, jota käytin nyt yksinkertaiseen torttuun. Olin ensin suunnitellut, että kokeilen suosittua britatorttua, mutta teinkin vähän kevyemmän version - sokerikakkupohjan ja marengin erikseen. Väliin laitoin mascarponejuustoa ja kermavaahtoa ja marengin murustelin kakun päälle. Ja tulipa tästäkin tosi raikas ja keveän maukas kakku! Luulen, että teen tällä yksinkertaisella ohjeella torttua vastakin, väliinhän voi laittaa marjoja tai hilloja sesongin mukaan.

Joenpenkan Vanha Emäntä Nora ja poikansa Pyry synttäritunnelmissa.


Ei kommentteja: