torstai 12. marraskuuta 2015

Mäyräkoirat ovat tulleet uunista ulos

Käväisin syyskuun alussa keramiikkakeskiviikkona muutaman kilometrin päässä sijaitsevan Keramiikkapaja TiinaMarin pajassa vähän leipomassa mäyräkoiria.

Savi on ihan uusi materiaali mäykkyhommissa. Tämä kestoaihe löytyy kyllä monesta värkkäilystä ja mäyräkoiran vauhdikkaan hauska hahmo on ikuistettu mm. tilkkutyynyihin, kangaskasseihin, huopaheijastimiin ja avaimenperien krymppisfiguureihin. Löytyypä peltinauhasta itseväännellyt piparimuotitkin.

Uunista tuli ulos kolme vauhdikkaan virtaviivaista tyylittelyä sekä muutama melkein rotumääritelmän mukainen mäyräkoira. Ja karkeakarvaisia tietenkin! Kun pääsin niin hyvin vauhtiin leivoin myös pienen keramiikkapatsaan ja siitähän tuli ANI!

Valitettavasti Anin toinen korva oli repsahtanut poltossa, mutta sepä ei haittaa. Eipä tämä teos oikein ole kuvanveiston riemuvoitto tai muotoilutaidon kirkkain helmi, mutta on siinä kyllä vuosi sitten poisnukkuneen rakkaan mäykkykasvatti Anin henkeä. Iloinen pilke silmäkulmassa, vauhdissa lepattavat korvat ja pikkumerirosvon parta pusuista pörröllään.

Värkkäilykuvia löytyy lisää täältä


Kuva: Tiina Pietilä, Keramiikkapaja TiinaMari


http://www.juttujajoenpenkalta.blogspot.fi/http://www.juttujajoenpenkalta.blogspot.fi/http://www.juttujajoenpenkalta.blogspot.fi/http://www.juttujajoenpenkalta.blogspot.fi/http://www.juttujajoenpenkalta.blogspot.fi/

2 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Hienoja ovat, mutta ylivoimaisen voiton vie tuo ANI! Jotkut sitten osaavat noita taiteiluhommia. Terveisiä Ossilasta.

Marja J kirjoitti...

Olipa mukava, kun löysit mäyrikset! Olen vähitellen siirtymässä takaisin blogeihin facebookin välillä liian hektisestä ja ahdistavastakin maailmasta. Ehkä saan taas paremmin päivitettyä kotisivuja ja tulee enemmän viihdyttyä täällä blogisssakin.

Anin emäntä kävi viikko sitten ja muistelimme pirtsakkaa Ania. Minullahan on täällä kavereina Anin emä Nora kohta 13-vuotta ja Anin veli, peräkamaripoika Pyry 8-vuotta. Ja mäyräkoiristahan on moneksi - niin juttujen juureksi, kuvien kohteiksi ja malleiksi moniin värkkäyksiin. Nyt kokeilin ekaa kertaa savea.

Pitääpä käydä nuuskuttelemassa Ossin tassutuksia! Saan varmaan laittaa linkin tänne, ollaanhan jo vanhat tutut!