Olen viime aikoina leiponut ne vihoviimeiset rumat ja mustuneet jämäbanaanit muffineksi. Löysin hyvän ohjeen K-ruoka-sivuilta, jota sitten varioin mielitekojen ja ruokakaapin sisällön mukaan. Viimeisimpiin paistoksiin olen lisännyt lakritsijuurijauhoa tai lakritsijauhoa, joka sopii oikein hyvin banaanin kanssa.
En viitsi enää kokeilla uusia reseptejä, vaan teen vanhoilla hyviksi huomatuilla ohjeilla. Muutama hyvä ohje riittää aivan hyvin! Joka kerta muffinit ovat onnistuneet ja maistuvat vähän liiankin hyvin. Kakkuset voivat vähän kyllä lätsähtää, mutta eipä tuo ole haitannut. Sain juuri tuhottua nuo mustat banaanit ja viimeisen erän uunista ulos, joten on välikahvien paikka!
- 100 g meijerivoita tai leivontamargariinia (käytän aina voita)
- 1 dl sokeria (tummaa sokeria, muscovadosokeria)
- 1 kananmuna
- 2 (n. 400 g) banaania (tai 3 banaania, jauhoja voi lisätä jos taikina vaikuttaa liian löysältä)
- 2 dl vehnäjauhoja (yleensä spelttijauhoja)
- 1 dl mantelirouhetta (kookoshiutaleita, kookosjauhoa, pähkinärouhetta, leseitä)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 1/2 tl kanelia (voi jättää pois tai korvata vaikkapa kardemummalla)
- 1 tl vanilliinisokeria (vanilliinisokerin voi jättää pois)
- ripaus suolaa (lakritsijuurijauhetta, lakritsijauhoa)
- 1/2 dl maitoa (kookosmaitoa, mantelimaitoa, jogurttia, kermaviiliä, ruokakermaa jne.)
Koristeluun
tomusokeria (en ole koristellut tai kuorruttanut)
Isoja muffinivuokia 12 kpl
Uuni 200 astetta, noin 20 minuuttia
1.
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna
hyvin vatkaten. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita jauhot, mantelirouhe,
leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen banaanisosetta,
maitoa ja jauhoseosta. Sekoita
vain sen verran, että taikina on tasaista.
2. Jaa taikina kahden lusikan avulla muffinivuokiin ja paista 200 asteessa
noin 20 minuuttia. Koristele jäähtyneet muffinit tomusokerilla.
Alkuperäinen ohje: K-ruoka, reseptit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti