torstai 1. helmikuuta 2018

Tee se itse -haaste, viikko 5: Kynttilöitä mehiläisvahasta 


Hankin ennen joulua viemisiksi aika monta purkkia Limingan niittyjen lähihunajaa. Nyt tämän monipuolisen herkun hankinta onkin tosi helppoa, sillä mehiläistarhuri Hannu Luukinen on muuttanut ihan meidän naapuriin entiseen tätini taloon. Meillä käytetään hunajaa tosi paljon ja monipuolisesti niin ruuanlaitossa kuin leivonnassakin. Olen käyttänyt myös muita hunajatuotteita kuten propolista ja hunajavoiteiden hoitava ja antiseptinen vaikutus on tuttua niin ihmisten kuin koirienkin haavanhoidossa.

Ostin viime vuoden lopun hunajatapahtumassa myös muutaman levyn mehiläisvahaa, joista valoin pikkukynttilöitä. Nämä tuikkujen pienen kahvikupit ovat Kreetan tuliaisia ja jääneet käyttämättöminä kaapin perukoille. Nyt ne saivat uuden elämän kynttilöinä. Kun kynttilät on poltettu, voin valaa taas uudet samoihin kuppeihin. Kynttilöille löytyi passeli alunenkin! Tämän pienen puutarjottimen pelastin roskakasasta ja sipaisin syvennykseen pronssista InkaGoldia.

Pyöräytin vahalevyistä myös muutaman perinteisen kynttilän. Mukavaa vääntämistä ja leipomista ja vaha tekee myös hyvää kuiville sormille.

Katsotaanpa mitä muuta käyttöä vielä keksin tälle luonnon ihmeaineelle!


Ei kommentteja: