keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kesää odotellessa....


Kesä antaa vielä odottaa itseään ja viime päivät ovat olleet tosi kolean tuulisia ja sateisia. Topakoista suunnitelmista huolimatta en ole päässyt edes aloittamaan vielä kylvähommia. Vähän olen kuitenkin tehnyt pohjustushommia isolla kasvulaatikolla ja kesäkukat sain ruukkuihin viikonlopun aikana. Uusi perennapenkki on edelleenkin suunnitteluvaiheessa (ei hyvää kannata pilata hosumalla), vanha perennapenkki rehottaa rikkaruohojen keskellä ja muutenkin piha tursottaa.

Tässä kuitenkin tuulahdusta tulevasta ja ruusumuistoja. Kohta saa taas nauttia ruusujen ihanuudesta!


Kaunis Peace. Yksi maailman kuuluisimpia ruusuja on jaloruusu Peace, joka tunnetaan myös nimellä Rauhanruusu ja Gloria Dei. Se on jalostettu toisen maailmansodan jälkeisen rauhan muistoksi. Peacen pitäisi olla hyvin talvenkestävä, ja taisi se minullakin kukkia kauniisti muutamana kesänä.Viime vuoden kesäkimpussa oksa Valamonruusua. Villiintyneessä ruusupenkissa kasvaa tämän lisäksi mm. Mustialanruusua ja Suviruusua. 

Olen myös kaivellut penkkiin lisäksi maatiaisia jokirannasta ja pyörätien reunasta. Uusin tulokas on Tornionlaaksonruusu, joka on tuotu alkuperäiseltä kotiseudultaan Ruotsin Jarhoisin talolta. Pienen alut odottavat lopullista kasvupaikkaansa.

Mutta missä on nyt ruusupenkissä tosi kauniisti runsain kukin kukkinut Juhannusruusu? Siitä kun saisi uuden alun ja vielä jotain vanhaa kantaa!

 

Ruusukori on tehty ostokukista Katri-tädille 80-vuotissyntymäpäivälahjaksi Vappuna tänä keväänä. Mukana myös Muistoja-albumi vanhoista Katrin lapsuudenajan valokuvista.

Ei kommentteja: