Pyryn merkkipäivää ja Joenpenkan kennelin ensimmäisen pentueen syntymää juhlistimme jo eilen seljankukkajuomalla, voileipäkakulla ja marenkisella raparperitortulla.
Tekasin voikkarin niistä aineista, mitä sattui löytymään: valmiiksi siivutettua leipää, tuorejuustoa, ranskankermaa, palvikinkkua, kurkkusalaattia. Tein nyt kakun ensimmäistä kertaa puolipallon muotoon. Kun teen isompia kakkuja, teen nekin nurinperinpäin isoihin muovirasioihin - kakut on helppo kuljettaa, säilyttää ja ne tiukan kannen alla ne maustuvat hyvin. Hyvää tuli tästäkin ja voikkarihan maistuu aina!
Tein juhannuksena raparperistä mintun lehdillä maustettua hilloa, jota käytin nyt yksinkertaiseen torttuun. Olin ensin suunnitellut, että kokeilen suosittua britatorttua, mutta teinkin vähän kevyemmän version - sokerikakkupohjan ja marengin erikseen. Väliin laitoin mascarponejuustoa ja kermavaahtoa ja marengin murustelin kakun päälle. Ja tulipa tästäkin tosi raikas ja keveän maukas kakku! Luulen, että teen tällä yksinkertaisella ohjeella torttua vastakin, väliinhän voi laittaa marjoja tai hilloja sesongin mukaan.
Joenpenkan Vanha Emäntä Nora ja poikansa Pyry synttäritunnelmissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti