lauantai 4. heinäkuuta 2015

Aurinko - missä luuraat?

Olen jo pitkään suunnitellut, että värkkään jotain vanhoista poisheitettävistä cd-levyistä. "Löysin" joku aika sitten naapurin metallikeräysläjästä auton lamppujen pohjat (mitkälie) ja heti välähti, että näistä pitää saada ulos jonkinlaiset aurinkohäkkyrät.

Mielessä oli tietenkin taidokkaasti pienistä kiiltävitä paloista tehdyt upeat koristeet, mutta cd-levyjen työstäminen olikin hankalampaa mitä luulin. Materiaali oli tosi kovaa ja palat lohkesivat ja tuli säröjä sitä mukaa kun leikkasi. Lamppun pohjien reunassa oli terväviä lasisäröjä, jotka koitin ensin poistaa ja uran peitin silikonilla. Reunaan laitoin silikonin päälle koekappaleet, mutta dvd-levyistä ja lopputulos ei ollut oikein huippua.

Netistä löysin ohjeen, että cd-levyt pitää ensin kiehuttaa, että niitä on helpompi työstää leikkaamalla. Materiaali onkin tosi kovaa ja halkeilee helposti. Halpis-cd:t olivat keittämisen jälkeen helppoja työstää, mutta ihan pientä silppua en viitsinyt tehdä.

Nyt kimaltavat aurinkosiepparit odottavat terassilla lopullista sijoituspaikaansa. Jospa noilla saisi siepattua edes muutaman säteen!


Alkutalvesta tein lahjaksi vähän toisenlaisen siepparin. Käytin pohjana valmista metallista tähtipohjaa ja sekalaisia helmiä: lasia, akryyliä, metallia ja myös aitoja kristalleja.

Ei kommentteja: